15 ноември, 2019

Радио

Коњот е ставен на подвижна лента која е поврзана со сечила кои го расцепуваат дрвото и на тој начин ја штеди енергијата и силата на човекот.

Ве чека цепење на дрва, а би сакале да заштедите енергија. За да ги подготват на време дрвата за оваа зима, овие млади мажи го искористија коњот и неговата сила.

Коњот е ставен на подвижна лента која е поврзана со сечила за дрво. Како изгледа тоа во пракса погледнете на видеото:

Остави коментар

Почетна // вести // Ве чека цепење на дрва: Еве како еден коњ може да го направи тоа за вас!
Горе