28 мај, 2020

Луѓето кои редовно јадат лешници помалку се изложени на ризик од рак и срцеви заболувања, покажа истражувањето долго 30-години од Харвард.

Според истото истражување, доколку секој ден консумирате лешници, ќе го намалите ризикот од срцеви заболувања за 20%.

Јадрото на лешникот е богато со протеини и витамини од групата Б, особено со Б6 и Б1. Тие се важни за мускулната маса, енергијата, концентрацијата и севкупниот нервен систем.

Остави коментар

Почетна // Life Story // Лешникот го чува срцето
Горе