14 август, 2020

На Интернет кружи навидум обична фотографија која успеа да предизвика расправија кај луѓето. Поточно, на Редит се појави фотографија од чаша полна со вода и коцки мраз. Ништо посебно, нели? Но, некои гледаат сламка во чашата, додека други тврдат дека тоа е глупост и нема сламка. Оние кои не ја гледаат дури и мислеа дека некој се шегува со нив, но на фотографијата навистина има сламка. Ова е уште една во низата оптички илузии, исто како фустанот кој за некои беше син,а за некои златен.

Потсетуваме, дискусијата за бојата на фустанот на шкотската пејачка, Кејтлин Мекнил, го запали интернетот. Луѓето буквално беа поделени на оние кои фустанот го гледаа како сино-црно и оние што го гледаа бело и златно.

Остави коментар

Почетна // Top Story // Дали гледате сламка? Расправија на социјалните мрежи, ќе се скараат ли луѓето поради ова?
Горе