18 јануари, 2020

Радио

Тој се пожалил на болката во желудникот, а кога лекарите го отвориле, имале што да видат!

Нормален човек не би бил жив!

Индиец (35) бил префрлен во болница, жалејќи се на тешка абдоминална болка. Лекарите направија ренген и останаа вчудоневидени од она што го видоа.

Тие одлучија да направат операција на Медицинскиот факултет, Лал Бахадур Шастри, во северна Индија.

За време на операцијата, тие отстранија осум челични лажици, две четки за заби, два мали шрафцигери, мал нож и мала прачка.

„По истрагата, беше откриено дека некои метални предмети биле во неговиот стомак. Нашиот тим веднаш го оперираше и сега е стабилен“, вели д-р Никад.

Лекарот додал дека пациентот страдал од тешки ментални проблеми и го нарекол „редок случај“.

Остави коментар

Почетна // вести // Сите јадат храна, а овој Индиец метал!
Горе