15 јули, 2020

Експертите веруваат дека сите односи минуваат низ одредени фази, а една од нив е всушност доста критична.

Нова љубов.

Само што запознавте некој специјален и сè е во фаза на меден месец.

Имате пеперутки во стомакот секој пат кога ќе ја видите вашата нова љубов, секој допир е електричен, а секој бакнеж е бесконечен.

Го гледате вашиот телефон на секои неколку минути за да видите дали имате нова порака.

Знаете длабоко одвнатре дека изгледате глупаво, но кој се грижи, заљубен сте.

Чувајте го ова чувство во вашето тело и ум, можеби ќе треба подоцна да ја освежите меморијата.

Пацификација.

Чувствувате дека ова е сериозно и подготвени сте за посветеноста.

Обично во оваа фаза парот започнува да живее заедно или да планира свадба.

Па, тогаш можете да разберете дека реалниот живот не е секогаш флертуван и насмеан.

Сè уште се обидувате да поминете што е можно повеќе време заедно, сакате да ги споделите сите свои мисли и чувства, секогаш ја прашувате вашата душичка како беше неговиот ден и навистина сте заинтересирани за неговиот одговор.

Сепак, рутината почнува да ја задушува еуфоријата. Дестинацијата е иста во оваа фаза, но одговорностите се сосема различни.

Не губете ја таа врска. Одвојте време за себе, прошетајте или гледајте филм.

Задржи ја таа врска, таа е многу посебна и многу деликатна.

Рутинско, разочарување.

Сè уште многу го сакате партнерот, но нешто изгледа поинаку.

Не се чувствувате возбудени кога минувате секоја минута заедно како порано.

Секојдневните одговорности, сметки, работни обврски и задолженија за домаќинства не наликуваат на романтика.

Почнувате да се прашувате дали сте го направиле вистинскиот избор.

Тоа е најопасниот дел од врската и ако успеете да го пребродите, постои добра шанса да не заврши најтешкиот дел.

Работите за да одржувате романса, вашиот партнер е сè уште иста личност со која се заљубивте.

Обидете се да ги оживеете чувствата што ги имате кога започнавте со дружење.

Стабилност.

Во оваа фаза, се чувствувате многу сигурно во вашата врска, се гледате меѓусебно како кои навистина сте.

Можеби не се чувствувате како постојано да сте во облаците како во фаза 1, но третата (најтешка) фаза е зад вас.

Исто така научивте дека си давате едни на други простор, вашиот партнер може да има свое хоби и навики.

Двајцата знаете кои сте како индивидуи, но и каква е вашата врска.

Посветеност.

Ако стигнавте до оваа фаза, честитки, станавте вистински тим кој патува заедно низ животот.

Научете ги своите деца како ги одржувавте своите емоции во текот на животот, секако дека заедно минавте некои предизвици, но вистинската љубов може да се справи со тоа.

Остави коментар

Почетна // Life Story // Љубовта е поделена во 5 фази, а само најсилниот може да ја преживее третата
Горе