22 февруари, 2020

Радио

Малкумина знаат колку е корисно маслиновото масло за одложување на стареењето.

Маслиновото масло содржи природни анти-инфламаторни состојки.

Многу болести поврзани со стареење почнуваат од корените на воспалителни процеси во телото, па се шират се до оние на ниво на клетка.

Покрај тоа, маслиновото масло содржи многу други супстанции кои помагаат да се одложи процесот на стареење.

Сите придобивки од маслиновото масло можете да ги имате едноставно со додавање маслиново масло во вашите нормални рецепти и диетата.

Или уште подобро побарајте медитерански рецепти каде маслиновото масло е главна состојка.

Една до две лажици маслиново масло во дневната исхрана е доволно за да се намалат воспалителните процеси во организмот и со тоа да се забави стареењето.

Остави коментар

Почетна // живот // Маслиновото масло и anti-aging придобивки од него
Горе