Брзо се прави, а исчезнува уште побрзо од тањирот! 🙂
Состојки:
- 1 пакување обланди
- 100 грама чоколадо за готвење
- 4 портокали
- 200 грама путер
- 20 грама желатин
- 100 грама шеќер во прав
- 1 лажица шеќер
Подготовка:
Истурете го сокот од портокалите во тава. Загрејте го на рингла и додадете го желатинот и лажицата шеќер. Кога ќе почне да врие, извадете го од шпоретот и мешајте често за да спречите да се направи кора.
Изметете го путерот и шеќерот во прав со миксер. Додадете ја изладена крема од сок од портокал и соединете ја со миксер.
Премацкајте ја првата обланда со филот и нанесете го вториот слој. Повторете го процесот со сите обланди, при што последната обланда да биде свртена нагоре со мазната страна. Премачкајте ја целата торта.
Топете го чоколадото над пареа и додадете малку масло. Оставете да се излади, а потоа премачкајте го одозгора.
Уживајте!