Состојки:
- 4 големи компири
- 2 лажици масло
- 1 лажица растително масло
- 2 чешниња лук
- 2 дл пилешкa супа
- 1 лажица зачини
- 2 гранчиња рузмарин
- 1 гранче мајчина душица
- сол
- бибер

Погдотовка:
• Загрејте ја рерната на 200 Целзиусови степени.
• Излупете, измијте ги компирите и исечете ги на половина.
• Исечете ги краевите за да дадете коцкаст облик, а парчињата да бидат 3-4 см.
• Зачинете ги компирите.
• Загрејте го маслото во тава на средна топлина и ставете ги зачинетите компири.
• На секоја страна печете ги 5-6 минути додека не бидат златно кафеави.
• Ставете ги печените компири, путерот, лукот, рузмаринот и мајчината душичка во тавата за печење и печете ги во рерна 25-30 минути.