Баба(68) се омажила со маж (30) Подоцна сфатила дека се било една голема лага!

21 септември, 2020
баба

Бет Ханинг (68) од Велика Британија лудо се вљуби во 30-годишен маж, Родни од Африка, а потоа беше длабоко повредена кога откри дека станува збор за измамник.

Родни и украде 150 000 евра на Бети. Тие се запознаа на социјалните мрежи пред пет години, а Бет се вљуби во неговите љубовни пораки и нежни зборови. Таа го спаси целиот свој живот работејќи како службеник и социјален работник, пред да запознае човек од Африка, со кого дури се омажи во Гана.

Тие се запознаа преку заеднички пријател и ги поврзуваше љубовта кон музиката. Пријателството дошло во тешко време за Бет, која се чувствувала осамена бидејќи нејзината сестра починала неколку години порано, а на нејзината мајка и била дијагностицирана деменција.

Бет знаеше дека има голема разлика во годините, но Родни првично и рече дека има 40 години. Прво, Бет му позајми 200 евра, а подоцна и други 2.000 евра за набавка на музичка опрема, но тој вети дека ќе врати сè. Бет го посети во Гана во 2015 година, а беа и интимни. Тој дури се качил на сцената во еден клуб и ја замолил да се омажи за него, а за време на церемонијата открила дека Родни има 30 години.

Одлетала дома и платила адвокат да му организира виза за нејзиниот сопруг, која била одобрена во 2017 година, па Родни се преселил кај неа. Работите потоа се спуштија надолу, Родни постојано се жалеше и честопати спиеше на софата наместо во кревет. Почнаа да се расправаат за сè, особено за нејзините приходи и наскоро сфати дека сето тоа е лага. Нивната врска заврши, а Бет плати уште 1.500 евра за да го испрати дома за развод. Нејзиното семејство се олесни кога Родни ја остави.