Кога Автопилотот ќе “закаже” циркузот е неминовен! Несекојдневно видео со автомобил Тесла и несоодветен возач!

5 јуни, 2020
Кога Автопилотот ќе “закаже” циркузот е неминовен! Несекојдневно видео со автомобил Тесла и несоодветен возач!

Автомобил „Тесла“ возел со околу 110 километри на час на автопатот во Тајван кога се забил во превртениот камион.

Возилото било наместено на „автопилот“, но интересно е што дури и возачот, означен само како Хуанг, не го видел огромниот камион како стои на средина на патот, додека возачот на камионот сигнализирал да забави.

Бидејќи не успеал да закочи на време, се забил деректно во него.

Патем, автомобилите на „Тесла“ можат да возат самите, но се напоменува дека тоа значи целосно внимание на возачот, што очигледно не постоело во случајот со господинот Хуанг.

Ова не е првпат автомобилите на Тесла да се судрат со други возила додека системот „автопилот“ е вклучен, така што тоа е нешто што очигледно треба да се подобри, веруваат критичарите.