Математичка загатка по која полудеа сите: Баба + коронавирус + 5кг?

5 октомври, 2020
загатка 1

Истoк Павловиќ на својот Фејсбук профил објави интересен предизвик. Како што можете да видите, предизвикот е, во духот на пандемијата на коронавирусоот.

Забележавме дека се полуларни овие математички загатки, па затоа за вас ја издвоивме најинтересната.

Во продолжение може да го видите предизвикот. Ги очекуваме вашите одговори. 🙂