Нов тренд на ТикТок ги згрози стоматолозите: Луѓето почнаа да ги чистат забите – со косата!

16 октомври, 2020
abec8422fb0baac048cc

Многумина започнаа да го практикуваат овој метод затоа што се мрзливи да одат по конецот во одредени ситуации.

Колку што понекогаш може да биде корисно поради рецепти и мали трикови во домаќинството, толку понекогаш социјалната мрежа ТикТок може да предизвика одвратност.

Имено, се појави нов тренд во врска со хигиената. Кога ќе го заборавите забниот конец, а јадете нешто надвор и тоа ви смета меѓу забите, само извадете прамен коса и користете го како замена – советуваат корисниците.

Додека некои од корисниците тврдат дека го користат овој трик кога се мрзливи да одат по конец, а некои со ентузијазам велат дека треба да го пробаат, стоматолозите се згрозија.

Тие предупредуваат дека овој метод може да му наштети на здравјето на забите. “Чистењето со конецот е суштински дел од хигиената на усната шуплина, но треба да го користите и вистинскиот, а не вакви алтернативи. Сите други алатки можат да предизвикаат сериозна штета”, изјави стоматологот Рена Вадија за „ The Sun”.