Новинар доби отказ поради гледање порнографија: Колегите се шокирале бидејќи тој е СЛЕП

29 септември, 2020
Untitled-140

Необјаснив потег од двете страни

Звучи многу чудно, но тоа е вистина – Нил Прајор (41), новинар на британската БиБиСи, доби отказ затоа што беше фатен како симнува порнографски снимки, иако е слеп.

Нил е слеп од својата 13 година, па многумина на социјалните мрежи поставија две важни прашања:

– Од каде знаеше дека презема содржина ако е слеп? Со други зборови, дали тој знаеше што прави?

– Зошто го отпуштија, ако се знае дека има хендикеп?

Во секој случај, газдите му рекоа на Нил да го предаде лаптопот и тој мораше да си ги земе работите, да се собере и да ја напушти зградата.

„Можеби тој го слушаше саундтракот. Само не знам зошто инаку би им приоѓал на тие работи. Штета, тој е прекрасно момче и талентиран новинар “, се дел од изјавите на неговите колеги.