Очите се огледало на душата но и на личноста: Проверете каква личност сте вие!

13 октомври, 2020
ljubav-plave-oci-815x458

Како што вели народната поговорка, очите се навистина огледало на душата и многумина се обидоа да протолкуваат дали тие одредуваат личност. Многумина се согласија дека едното има врска со другото, а еве како сте според бојата на очите.

Сини очи

Тие најдобро ја толерираат болката и многу добро управуваат со своите емоции.

Кафени очи

Интересни и многу мистериозни луѓе кои не ги откриваат само своите емоции. Тие треба добро да ве запознаат пред да се отворат.

Темно кафеави (црни) очи

Родени лидери кои размислуваат брзо и се многу собрани во секоја ситуација

Зелено-кафени очи

Елегантни, прилагодливи, храбри, тие ја сакаат различноста, а монотонијата е нивниот најголем кошмар.

Зелени очи

Тие се многу мистериозни луѓе, интригантни, кои сакаат да пробуваат нови работи.

Сиви очи

Светло сивите очи означуваат ладен карактер и затвореност, а темно сивите очи укажуваат на избалансирана личност која останува смирена во секоја ситуација.