Овој тинејџер ќе добие не еден, туку 365 бесплатни оброци годишно, а еве и како!

12 септември, 2020
бургеркеееее
  • Додека во нашата земја се дискутира за „етиката“ за добивање бесплатни оброци за промотивни цели, што се припишува на начинот на кој работат инфлуенсерите, еден снаодлив Американец се погрижи за тоа на креативен начин.
  • Младиот американец си обезбеди 365 бесплатни оброци.
  • Начинот на кој го стори тоа е доста креативен, но, како што вели самиот тинејџер, и прилично ужасен.

Додека во домашните медиуми и на социјалните мрежи бесплатното јадење во ресторани, и чие прашање беше повлечено од инфлуенсер, одекна како атомска бомба, во странските медиуми на една слична тема и беше дадена само споредна улога. Случајот со 19-годишниот Ноа Вил, кој објасни на TikTok дека се служат бесплатни закуски секој ден, привлече внимание поради неговата лукава генијалност, а во овој случај методот воопшто не е етички. Еве за што станува збор.

Иако не е баш содржина што треба да инспирира, не можевме да одолееме да не го споделиме трикот што овој млад Американец го сподели на својот профил на „ТикТок“. И многу странски медиуми го опишаа трикот на Ное како доста мудар. Имено, за успешно да ја изврши оваа ‘вкусна измама’, сè што му требаше е е-пошта, табела за Excel и список на ресторани кои даваат бесплатни оброци за роденден.

‘‘ Тоа е трик што така некако ужасен. Еднаш, многу одамна, направив лажна сметка за е-пошта што сè уште ја користам. Секој ден добивам бесплатна храна или десерти од ресторани “, рече тинејџерот. Ноа направи долг список на ресторани кои обично го слават роденденот со бесплатен оброк или десерт. Тој се пријави на веб-страницата на секој ресторан со различен датум на раѓање и на тој начин ги „покри“ сите 365 дена во годината.

На видеото, Ноа е среќен што го објави утрешното јадење во ресторанот за кое нема да плати. „Навистина се надевам дека не сум единствената луда личност што го направи ова“, рече Ноа. Тој додаде дека сè уште не може да поверува дека тој е личноста која се обидува на овој начин да добие бесплатна крофна или плескавица. „Мислам дека се исплатеше добро“, заклучи Ноа.