Петчленото семејство го шета светот на необичен начин, посетувајќи 32 земји!

18 октомври, 2020
ффф

Денес тие живеат во комбе што го купија за 60 илјади долари и вложија уште 11 илјади долари за негово реновирање. Како што велат, нивната цел била да создадат удобен простор во кој ќе можат, доколку е потребно, да поминат повеќе време, а не само да спијат над.

„Требаше да бидеме сигурни дека нема да полудиме ако времето беше лошо и да немаме каде да одиме, па заглавиме внатре. Најважно за нашето петчлено семејство е секоја личност да има каде да седи и да се релаксира “, рече Дан.

Тоалет е скриен среде комбето:

„Приватноста не претставува навистина проблем за нас, ако некој мора да оди во тоалет, тој едноставно ќе оди. Ако не сакате да го видите, ставете ги прекривките над главата или излезете надвор “, рече тој, како што објави Инсајдер.

Кога нивното најстаро дете требаше да започне со училиште, Дан и Марлин целосно престанаа да патуваат и се сместија во Лос Анџелес за децата да можат да се запишат на училиште. Но, по само неколку месеци, тие повторно фантазираа за патувањето и едноставно тргнаа на своето патување. Тие одлучија да остварат врска со независни чартер училишта за да воспостават распоред за домашно образование за време на патувањето.

„Кога започнува училиштето, јас сум наставник, а потоа по завршувањето на училиштето одеднаш треба да станам нивен пријател, што е навистина тешко да се направи“, рече Дан.

Како што рече Марлин, тие често ги прашуваат децата дали повеќе сакаат да одат на редовно училиште, но тие секогаш велат дека сакаат ваков начин на школување. Според Дан, децата го сакаат фактот што можат да завршат сè за два до три часа и да го поминат останатото време како што сакаат.

„За нив, зборувањето за одење во традиционално училиште е скоро закана“, рече Дан.