Повеќето луѓе не можат да забележат змија на оваа фотографија; Дали Вие можете да ја воочите?

9 септември, 2020
b48f5b69-1a39-4f48-986b-6fc16b30bf48

Кога станува збор за стравот, стравот од змии, исто така познат како офидиофобија, е доста оправдан и присутен кај голем број луѓе. Единственото нешто што може да биде пострашно од тоа да видите змија е моментот кога повеќе не ја гледате, пишува Reader’s Digest.

Фотографијата објавена на Фејсбук од страна на вработените во Центарот за фаќање на влекачи Sinshine Coast Snake Catchers во Австралија измачи голем број корисници на Интернет, кои се обиделе да пронајдат змија на неа.

Повеќето луѓе имаа проблем да ја забележат змијата, бидејќи на прв поглед се чини дека на фотографијата е прикажана градината на нечија куќа.

Меѓутоа, ако погледнете подетално, ќе видите дека во десниот агол се крие змија со риги, која не е баш мала.

Дали Вие успеавте да ја воочите пред да го дознаете решението?