Таа е висока 208 см и има најдолги нозе на светот: Кога луѓето ќе ја видат, не престануваат да зјапаат во неа!

7 октомври, 2020
visoka

Мејси Карин знаеше дека е висока, но немаше идеја дека има најдолги нозе на светот сè додека не и понудат скроени хеланки во продавница.

Седумнаесетгодишната Мејси Карин од Тексас е висока 208 см, додека должината на десната нога е 134,3 см, а левата 135,3 см.

Сепак, таа не беше свесна дека има најдолги нозе на светот сè додека работниците во продавницата не и понудат хеланки направени по нарачка, рече Американецот.

Мејси призна дека има бројни потешкотии со кои се соочува секој ден поради нејзината висина – удирање по главата секој пат кога ќе помине низ вратата или ќе влезе во автомобилот, но и да најде облека што и одговара.

Сепак, тинејџерката забележува дека нејзините долги нозе се предност кога игра во одбојкарскиот тим на нејзиното училиште.

Карин рече дека сите во нејзиното семејство се високи, тато е висок 195 см, брат 190 см, а мама 170 см.

Мејси сега ја собори Русинката Екатерина Лисина од првото место во Гинисовиот рекорд за најдолги женски нозе.

Но, и покрај нејзините долги нозе, таа е далеку од титулата највисока жена бидејќи рекордот го држи Сан Фанг од Кина, високa 220 см.