Териер и ретривер беа најголемите фаворити: Лудило на натпреварот за сурфање на кој сурфаа КУЧИЊА (ВИДЕО)

25 септември, 2020
Untitled-89

Секој од учесниците требаше да покаже дека е експерт во три области

Годишниот натпревар за кучиња кои сурфаат што се одржува во Калифорнија за прв пат се организира виртуелно.

Почитувајќи ги препораките на лекарите од епидемијата на коронавирусот, сопствениците на кучиња не сакаа никој да биде изложен на непотребен ризик, па затоа натпреварувачите беа снимени на даски пред настанот, на индивидуални обуки.

Кучињата беа поделени во осум класи, додека судиите беа вклучени на „Zoom“. Предлозите на натпреварот се однесуваа на должината на „возењето“ на брановите, големината на брановите и специјалните трикови што кучињата може да ги знаат на даските.

Најголеми фаворити беа еден териер и ретривер, а дали славеа на крајот, погледнете во видеото.