ЗА ЃАВОЛСКИОТ БРОЈ 666 СИГУРНО СТЕ СЛУШАЛЕ: Но, за симболиката на 777 и 999 ЌЕ ЗАНЕМИТЕ!

9 октомври, 2020
шавол

Седум секогаш се споменувало како позитивна, света бројка

Сите сме слушнале за ѓаволот со број 666? Дали знаете кој број би го избалансирал? Веројатно повеќето мистици, научници, астролози се согласуваат дека оваа моќ да одговара на оваа бројка има серија од три недели. Прво, зошто седум?

Бројот шест претставува несовршеност. Во Светото Писмо, броевите често се користат во симболичка смисла. Седум означува комплетност или совршенство.

Шест, бидејќи е помалку од седум, според многу толкувачи на религијата, може да означи нешто што Бог го смета за нецелосно или несовршено и нешто што е поврзано со Божјите непријатели.

Седум секогаш се споменувало како позитивна, света бројка.

Во многу религии и цивилизации го имаме овој број со силна симболика. Постојат седум дена во кои е создаден светот, седум небеса, седум планини и мориња во приказните.

И популарната митологија ја сака оваа бројка, така што имаме и седум џуџиња. Тој имаше моќ и во најстарите: во Египет тој беше симбол на вечен живот, кај Сумерите тој ја симболизира божественоста. Во мај, тој ја симболизира Големата мечка.

Значи, седум е моќна, света бројка. Но, што би значело тоа по ред?

Популарната астрологија сака да каже: ако сонувате низ 777 година, ангели ве поздравуваат и многу чуда се остваруваат за вас, а многумина се пред вас. Не застанувајте на напорна работа и знајте дека вашиот сон станува реалност.

Овој број е многу позитивен знак, кој ве предупредува дека може да се појават понатамошни чуда. Но, од каде доаѓа силата на таа низа?

Многумина мислат дека серијата 666 потекнува затоа што во Библијата повторувањето било оправдано со нагласување, па затоа несовршениот број шест бил пронајден три пати по ред, а тоа претставува „преку ѓаволот“, „белег на ѕверот“, што го носат оние што го следат антихристот.

Некаде се споменува дека врвката што ја носи некој што е изопачена е исто така 999 (превртени шестки).

И бидејќи седумте се комплетен, божествен број, тоа е број што го носат оние што доаѓаат од Бога, оние што треба да го победат ѓаволот, сите оние со „белег на ѕверот“.

Тие се целосни и совршени и се противтежа на сè што е против Бога. Тие се месии, предодредени да го спасат светот – се вели во едно од толкувањата.

Верувајќи во мистиката на броеви или нивната моќ, треба понекогаш да се запрашате дали броевите се само броеви со кои тргуваме или се тие подлабока вистина? Некои одат дотаму што ги бараат таму каде што не би ни помислувале, на пример во баркодовите на производите што ги купуваме.