Секој сака „класична“ лимонада, но онаа јагоди додава целосно уживање.
Еве што ви е потребно.
Состојки:
- 1 филџан шеќер
- 1 филџан вода
- 400 гр исечени јагоди
- 5 лимони
- 1, 5 л вода
Подготовка:
1. Во сад загрејте шеќер и вода (филџан). Мешајте додека шеќерот не се стопи и тргнете од шпоретот.
2. Исечете ги јагодите со миксер или во блендер. Пирето од јагоди прелијте го со сирупот од шеќер. Додадете го сокот од лимон и добро измешајте.
3. Во бокал додајте ладна вода и мешавината од јагоди и лимон.
4. Ставете го сокот во фрижидер еден час и можете да додадете коцки мраз или парчиња лимон кога служите.
One comment
Марија
9 мај, 2020 at 22:21
Браво за рецептот!