Нутелата за многумина е омилениот крем, особено ако е состојка на омилената кремаста торта, која се прави многу брзо.
Сè што ви е потребно е …
За фил:
• 3 чаши слатка павлака
• 2 лажици шеќер
• 1/2 лажичка цимет
• 2 лажички екстракт од ванила
• 1/2 чаша нутела
За подлога:
• 150гр мелени бисквити
• 100гр путер
• Лажица какао
Подготовка:
Мелените бисквити измешајте ги со стопениот путер и какао. Добро промешајте ја смесата додека не се изедначи. Смесата ставете ја во калапот за печење и печете 10 минути на 170 степени.
Со миксер изматете ја павлаката, а потоа додадете го шеќерот, екстрактот од венила и цимет и повторно изматете. Додадете ја нутелата и лесно промешајте го филот со лажица.
Истурете го филот врз подлогата и ставете ја тортата во фрижидер за да се стврдне филот.