За подготовка на овој десерт се потребни 30 минути, а вкусот е навистина фантастичен
Состојки за бисквит:
- 6 јајца
- 250 грама шеќер
- 2 лажици масло
- 2 лажички прашок за пециво
- ½ лажичка сол
- 2 лажички екстракт од ванила
- 185 гр брашно
- 40 грама шеќер во прав
Состојки за крем:
- 250 грама шеќер
- 225 грама крем сирење
- 1 лажица екстракт од ванила
- 300 грама јагоди
Подготовка:
- Загрејте ја рерната на 160 Целзиусови степени, а јајцата изматете ги во сад.
- Додадете шеќер и повторно мешајте додека не се соединат сите состојки.
- Додадете масло, прашок за пециво, сол и екстракт од ванила.
- Додадете брашно и мешајте додека не се соединат сите состојки и добиете изедначена смеса.
- Истурете го тестото во сад за печење обложен со хартија за печење и рамномерно распоредете го.
- Печете 10 до 15 минути.
- Поставете кујнска крпа или пешкир на работната површина во кујната, и посипете со шеќер во прав.
- Откако ќе се испече кората, превртете го на крпа и подигнете го за да се тркала кората.
- Ставете ја во фрижидер 20 до 30 минути.
- Во сад измешајте го крем сирењето, шеќерот и екстрактот од ванила и ставете го кремот настрана.
- Потоа, извадете ја кората на работната површина и одвртете рамномерно распоредете ја мешавината од крем сирење.
- Потоа ставете ги исецканите јагоди и ролајте ја кората.
- Посипете шеќер во прав одозгора и оставете да се излади во фрижидер.