Дали вашиот партнер има таен фетиш? 4 работи кои помагаат да се препознае!

1 октомври, 2020
партнер

Познатата сексологија Трејси Кокс ги открива начините на кои вашиот партнер суптилно ви ги открива своите „необични“ желби, а неговата облека, однесување, па дури и активности во кревет овозможуваат важен увид во ова и како да се справите со тоа.

Повеќето луѓе имаат „тајна“ работа што сексуално ги возбудува, но за некои има поголемо значење – сексуален фетиш од кој се срамат. Тие можат да го сокријат толку добро што дури и нивниот долгогодишен партнер нема идеја, бидејќи многу луѓе со сексуален фетиш одлично ги ‘управуваат’.

Тие ќе користат порнографија и фантазии кога мастурбираат на оваа тема и ќе ги задоволат нивните потреби – објаснува за Дејли Меил реномираната британска сексологија Трејси Кокс

Но, има и такви партнери кои би сакале да знаете за нивниот фетиш, да го прифатите, па дури и да учествувате во него, а не знаат како да ви кажат.

„Начинот на кој некој сака да го исполни својот фетиш одредува дали тоа ќе стане проблем во вашата врска“, објаснува Кокс.

Дали вашиот партнер негува таен сексуален фетиш?

1.Нивното однесување и облеката можат да ги изневерат
Луѓето кои се занимаваат со БДСМ често ќе носат работи што го сугерираат нивниот фетиш, како што се кожни ѓердани, нараквици и слично.

Ако некој има фетиш за стапала, тој ќе обрне премногу внимание на вашите стапала и чевли – и исто така ќе ги погледне стапалата на другите луѓе.

2. Тие ќе ве испрашуваат за необични сексуални желби
Понекогаш тие ќе поставуваат случајни прашања за тоа колку сте биле авантуристи во минатото – на пример, дали некогаш сте биле во тројка, дали некогаш сте снимале, дали сте врзале некого?

Колку повеќе ќе им откриете, особено ако одговорите се „либерални“, тие веројатно ќе станат посмели и ќе ве водат со прашања кон вашиот сопствен фетиш.

Еден начин суптилно да се открие ова е преку списоци на случајни сексуални желби што тие ќе ги изразат и ќе го вклопат својот фетиш во една од нив.

3.Тие ви предлагаат да гледате порно содржина со специфични теми
Ако гледате порнографија заедно, ова е најверојатно начинот на кој вашиот партнер ќе процени дали сте отворени да го истражите нивниот фетиш.

„Наидов на нешто интересно, дали ќе ме разгледаш“ е пример за такво суптилно прашање. Ако одговорите со да, тие ќе ви го скенираат лицето вознемирено, барајќи знаци на возбуда – или одвратност.

Би сакал да го видам мојот партнер како ужива со неколку партнери истовремено. Гледаме разни порнографии на оваа тема заедно, но не сум сигурен дали е подготвена да ја испроба во реалниот живот. Кога ќе започнам да испрашувам за тоа, таа е непријатна и се повлекува од разговорот – откри еден човек.

4.Обиди за шега
Ако вашата реакција на порнографијата дефинитивно беше ‘Бjак! Зошто го гледаме ова? ‘, Фетишот најверојатно ќе се управува на два начина.

Таа ќе продолжи да се занесува со мастурбација на порнографски теми околу нејзиниот фетиш. Или ќе продолжат понатаму и ќе најдат некој што ќе ги задоволи.

Ако ви се чинеше дека уживате да гледате, следниот чекор е честопати предлог во форма на шега да пробате нешто слично.

‘Што би сторил за да те врзе, само за да видиш како се чувствуваш?’ Ако има пауза како одговор, веројатно ќе слушнете „ха, само се шегував“.

Друго вообичаено сценарио е да се преправате дека сонувале нешто, па токму тоа може да го пробаат.