Експертот откри: Сексуалната привлечност е важна во врската, но овие две работи се поважни

12 септември, 2020
350424-0.Basic-Britanija2

Таа интензивна, непосредна реакција кога првпат ќе се сретнете со вашиот партнер е она што ќе ве зближи, а одржувањето на таа искра е клучно за одржување на врската.

Прашањето што значи здрава и среќна врска е вечно и може да се постави на безброј начини. Често во центарот на сето тоа е неостварливата „искра“ – првичната сексуална привлечност што ја чувствувате кон вашиот партнер.

Додека чувството на привлечност кон вашиот партнер е несомнено важно и вреди да се обидува да се одржи со текот на годините, на здравата врска треба повеќе од обична сексуална хемија за да преживее неизбежните лоши и добри времиња. Џесика Леони, експерт за секс и врски, рече дека постоењето на искра и нејзиното одржување е потребно, но тоа не е единственото нешто што треба да го има вашата врска. – Искрата е клучна за долгорочна врска. Таа интензивна, непосредна реакција кога првпат ќе се сретнете со вашиот партнер е она што ве здружи, а одржувањето на таа искра е клучно за одржување на врската.

Неверојатно е колку парови ја губат таа искра “, откри таа. Многу парови се задоволуваат со добар секс и емоции, но веќе не ги гледаат сите позитивни работи што ги привлекоа кај партнерите. Сексот е всушност нешто што одржува добри односи, како што тврди Леони. Никогаш не треба да ја потценувате нејзината важност, но треба да се трудите да ја одржувате во вашата вообичаена рутина. Таа физичка привлечност е важна затоа што ги разликува љубовниците од пријателите. Кога станува збор за други работи, освен сексуалната привлечност, Џесика вели дека сексот и разговорот се две работи што треба да бидат присутни за да успее вашето партнерство. – Освен сексот, мислам дека разговорот е клучен. Сите добри парови никогаш не остануваат без да кажат.

Иако секогаш е возбудливо да се почувствува искрата кога станува збор за наоѓање партнер, најважниот фактор што треба да го побарате е отворена и искрена комуникација. Искреноста не е нешто што ќе згасне по одредено време. Кога е озбилно помеѓу партнерите, тоа покажува почит, разгледување и kindубезност и ни помага да постигнеме здрава и успешна врска.