Патриотски “до даска”: Заев им го “начука” на Србите , Грците и Бугарите!

20 мај, 2020
заев 2

После обелоденувањето на информацијата дека нашите соседи ги отвараат границите на 1 Јуни, сфатив дека нешто кај нив не е во ред.

Србија со Грција и Бугарија ги отвараат границите како соседи. Си велам, не влегоа повторно Србите во филмот – Србија до Токија, за да извлечам поука дека и нашите граници се отвараат на 1ви. Но не е така.

Заев како голем државник, патриот, борец за Македонската кауза, комита но и војвода во исто време, реши и им го начука на комшиите ама онака профи.

Тие нас ќе не “дупчат”. Како не бе. Сака Србенда да оди во Грција? Епа нека врти преку Бугарија. И обратно. Чинам ова е најпатриотскиот момент од тригодишново владеење. Браво.

Само имам едно прашање, па и две..три …пет..

Ќе нема транзит низ Македонија, значи ќе нема патарини, преспиени ноќи од странци, потрошени парички по бензиски, кафани… или и за ова СЕ има план? Сто посто. Каде 2 ќе се задолжи ако треба уште 5 милијарди евра ама нас влакно на главата нема да ни фали. Е тоа е патриотски. Така се брани Македонија.

Ни го сменија името, епа нека вртат преку Бугарија за Србија, не ни ја признаваат црквата- епа ќе си возат преку Бугарија за Грција. А како ќе ја казни Бугарија? Или един народ сме, па њама да стане ниту един впроз? Ами добре.

Значи два патриотизма вс едно предавство. Има баланс.

Затоа што Заев за математика е тата-мата. Кај него секогаш 1 плус 1 се 11, два плус два 22. Но тази математика не е за всеки. Таа математика ја знаат само тие што ја имаат учено на пазар. Кој бил по пазарите низ Македонија- знае.

Зарем милиони се прават од курнишонки , чушки и патати со проста математика? Многу наивно.