Се појави приказна дека словените умираат помалку од другите од корона вирусот

23 април, 2020
Naslovna

Во словенските земји во Европа, смртноста до сега изгледа вака

Списокот на земји и територии и нивната континентална регионална класификација се заснова на геохемијата на Обединетите нации.

Во словенечките земји, смртноста досега изгледа вака: Полска 435, Белорусија 58, Украина 187, Србија 134, Хрватска 48, Словачка 15, Северна Македонија 56, Чешка 210, БИХ 54, Словенија 79, Бугарија 50 … Значи, за разлика од повеќето други земји, каде што смртноста се мери во илјадници, тоа се максимум трицифрени броеви, што доведе до тоа многумина да го стават прстот на челото и да се запрашаат: постои ли врска помеѓу словенечките гени и ниската стапка на смртност?

На крајот на краиштата, погледнете ја табелата сами ОВДЕ, па проценете колку е точно ова прашање.