Турција гради болници за Ковид-19 на пистите на аеродромот во Истанбул

22 април, 2020
Насловна

Турските воздушни сили објавија снимка од изградба за болница за Ковид на аеродромот Ататурк во Истанбул. Болницата зафаќа две аеродромски писти, а една се користи за карго летови.

Болницата се очекува да биде завршена за еден месец.

 Аеродромот „Ататурк“ работи само за карго-летови, деловни корисници и услуги со авио-такси од 6 април 2019 година, кој дотогаш беше најпрометниот аеродром во светот, но нејзината улога ја презеде новиот главен аеродром во Истанбул.

Во Турција досега се заразени вкупно 95.591 лица, со вкупно 2.259 смртни случаи.