5 работи кои никогаш не треба да ги правите додека летате во авион

1 мај, 2020
Naslovna

Знаете како добар совет вреди злато, и ако потекнува од некој што е искусен, тогаш дефинитивно треба да го слушате. Од „Дејли меил“, ги пренесуваме искуствата на Гилберт Ото, патник кој годишно минува повеќе од 200.000 милји со авион! Што треба да избегнувате додека летате низ небото, дознајте подолу …


Не оставајте скапоцености во ормани над седиштето

Верувале или не, според искуството на Гилберт, многу летови наоѓаат луѓе што чекаат во вистински момент да „извлечат“ нешто вредно што сте го зачувале во орманите над седиштето. “Кога патниците спијат, екипа се собира и се обидува да преземе вредности, без разлика дали станува збор за лаптоп, пари или друго. За жал, патниците откриваат дека остануваат без нешто, обично по слетувањето”, објаснува тој.

Не пијте вода во авион

“На летови, јас никогаш не пијам вода од чешма, ниту пак треба да користите. Не користете го за да ги миете забите, но секогаш купувајте шише вода на аеродромот, па дури и во авионот. Таа вода е богата со бактерии, затоа не нарачувајте кафе. чај или нешто слично “.

Не читајте списанија и весници

Ова е, исто така, поради хигиенски причини. Имено, седиштата не се исчистени детално, па можете да замислите само колку минуваат различни списанија што биле во авионот најмалку еден месец. Се разбира, тука зборуваме само за дополнителна претпазливост, не е дека ќе добиете некоја непријатна болест од списанието …


Не ги соблекувајте чевлите додека авионот не е високо во облаците

Ако летате 5, 6 или 10 часа, јасно е дека некои сакаат да ги одморат нозете. Како и да е, не ги симнувајте чевлите додека авионот се крева, односно по полетувањето и не заборавајте да ги имате на нозе додека авионот слетува. Во спротивно, чевлите може да завршат во други редови …

Не се расправајте со персоналот

Ниту еден од персоналот не е ваш непријател и нема ништо против вас. Добро, понекогаш може да ве налутат и да не се во право, но тие се некако главни во авионот, затоа не губете ја трпеливоста за да не дојде полицијата откако ќе слетате …