Браќата Коен пишуваат римејк на “Scarface”, изборот на режисер нè изненади

16 мај, 2020
Naslovna

Холивуд продолжува да прави римејк на стари филмови заради недостаток на други идеи, но ние го одобруваме ова, бидејќи не станува збор за серии за деца или суперхерои, туку станува збор за Scarface.

Универзал планира да ја раскаже оваа славна приказна уште еднаш, а ќе ја постави во Лос Анџелес. И самиот Скарфејс, барем оној на Брајан Де Палма што мислиш кога ќе кажеш Скарфејс, било римејк на филмот Хауард Хокс во 1932 година, поставен во гангстерскиот Чикаго, така што не ни пречи уште еден римејк – ако е добар.

Уште во 2017 година, се ширеше низ целиот свет дека браќата Коен пишуваа сценарио во кое Диего Луна ќе ја игра улогата на Тони Монтана, но тоа не се случило досега, па така порано оваа година не слушнавме ништо од Луна со златни ланци и полуавтоматски пушки.

Scarface GIF - Find & Share on GIPHY

Режисер на проектот ќе биде Лука Гаудањино, кој е најпознат по Call Me By Your Name – филм на сосема поинаков крај на спектарот во различна галаксија од Скарфејс. Арми Хамер и Тимоти Чемелет во жешка љубовна романса поставена во живописна Италија не е баш проект во иста кошница со Скарфејс. Ние секогаш нема да се сомневаме, можеби е токму тој проект со кој Гаудањино ќе покаже дека знае да снима блокбастер и да ги отклучи златните порти на Холивуд. На крајот на краиштата – ако се сомневате во тоа, ликот е роден во Сицилија. Дали ви требаат подобри препораки за гангстерски филм?