Демонстрационoтo видео графика на PlayStation 5 ги остава луѓето без здив

18 мај, 2020
Naslovna

Минатата недела Epic Games го претстави Unreal Engine 5, чие демонстрирање на PlayStation 5 ги остави луѓето без здив.

Најновиот придвижувач на видео игри е создаден со цел создавање „CG-како-фотореализам во филмот и во визуелите од реалниот живот“, а од „Epic Games“ велат дека развојните тимови ќе можат да создадат вакви визуелни активности во самите игри, не само во технолошките демонстрации.

Во секој случај, демото изгледа зачудувачки, како што можете сами да видите.

Преглед на Unreal Engine 5 ќе биде достапен во почетокот на 2021 година, пред да пристигне целосно издание подоцна истата година, со поддршка за конзоли за следната генерација, тековни конзоли, компјутер, Mac, iOS и Android.


Epic Games објави дека популарната битка Fortnite, направена на Unreal Engine 4, ќе биде откриена на новиот мотор кон средината на 2021 година.