Девет филмови кои ги вознемирило луѓето повеќе од кој било хорор

18 мај, 2020
Naslovna

Љубителите на хорор се склони кон филмови за кои многу луѓе ги сметаат за застрашувачки и вознемирувачки, но понекогаш дури и филмовите што не се направени како хорор можат да бидат прилично вознемирувачки. Тимот на „BuzzFeed“ наведе кои филмови ги исплашиле и вознемириле луѓето повеќе од каков било хорор.

1.Parasite, 2019

Филмот кој зеде Оскар не е означен како хорор, но многу сцени би ги засрамиле многу хорор филмови.

2. The Truman Show, 1998

Филм за човек кој открива дека целиот негов живот е всушност реалност, некои сметаат дека е доста вознемирувачки.

3. Coraline, 2009

Ова е всушност филм за деца, но тешко е да се негира дека изгледа мрачно.

4. Mommie Dearest, 1981

Филмот е за актерка која посвојува дете и првично покажува љубов кон него, но наскоро се претвора во насилник.

5. The Cable Guy, 1996

Филм за осамен и ментално нарушен лик кој само сака да има пријатели, но кога доживува отфрлање, сè оди во многу лоша насока.

6. Requiem for a Dream, 2000

Драмата што се занимава со темата зависност има доволно брутални сцени за да ве натера да останете подалеку од лекови засекогаш.

7. Gravity, 2013           

Самата идеја едноставно да останете сам во вселената да лебдите е доволно вознемирувачка.

8. Titanic, 1997

Многумина го сметаат за еден од најромантичните филмови, но да не заборавиме, исто така, покажува дека може да се замрзне до смрт во ледениот океан. Фактот дека е снимен по реалниот настан само додава на непријатноста.

9. Trainspotting, 1996

Ако сте го гледале овој филм, сцената за бебиња е тешко да се заборави, но тотално лудите карактери исто така делуваат вознемирувачки.