Џо Бајден сака да биде председател на САД, со советник за здравство Менгеле II : Сите луѓе над 65 години се ВИШОК!!!

29 април, 2020
Naslovna

Д-р Езекија Емануел тврди дека луѓето над 65 години се бескорисни за општеството.

Можеби и не би било чудно да не се грижи за главниот советник за здравство на Џо Бајден, веројатно кандидат за претседател на САД пред Демократската партија. Бајден ќе биде 78, доколку биде избран на денот на инаугурацијата.

 Дали Емануел верува дека Бајден е неспособен, или дека неговата способност да владее опаѓа, или тој е во состојба што не е полоша од смртта, но сепак е одредена? Дали Емануел смета дека на Бајден му е одземена можноста да придонесе за работа, општеството и во светот?


Дали верува дека Бајден сега ќе биде запаметен како слаб, неефикасен, па дури и патетичен? Дали исчезна креативноста, оригиналноста и продуктивноста на Бајден? Сигурно дека помладата личност, според социјалниот рецепт на Емануел, би била подобро подготвена за работата.

Од своја страна, Емануел тврди дека на 65 години, тој ќе престане да го продолжи животот, нема да ја промовира вакцината против грип или пак да оди на испитувања. Сепак, медиумите не ги доведуваат во прашање овие тврдења, но го сметаат за експерт за корона.

Кога заменик-гувернерот на Тексас рече дека старите  треба да се жртвуваат за младите, тоа беа главните вести. И Емануел ги покрена своите тврдења долго пред короната.