Годишна залиха на пиво: Награда за најдобрата фудбалерка (фризура) “израсната” во карантин

1 мај, 2020
Naslovna

Додека некои ќе се присетат на смешните фризури на главата од старите школски албуми или гледајки стари филмови, другите и така немаат ништо против на култните фризури кои, ако ништо друго, треба да знаат како се носат.

Автралијанците кои сакаат пиво и живеат во Викторија и имаат повеќе од 18 години можат да се пријават за најдобри фудбалерки “израснати” дома, во текот на карантинот.

“Иако на никој не му треба изговор за фудбалерка, изолацијата би можела да стане причина која толку сте ја чекале” – коментирале од Craft Moon Dog на својот инстаграм и објавиле наградна игра на која сопственикот со најдобра носталгична фризура ќе го наградат со годишна залиха на пиво.

Ка на пример, ви австралискиот град Кури Кури одалечен 150 километри од Сиднеј, традиционално се одржува натпревар за најдобра фудбалерка.