Идеална работа или ноќна мора? Персоналниот асистент на Кајли Џенер треба да ги направи ОВИЕ работи, а за тоа збори цел свет

5 мај, 2020
Naslovna

Да се ​​биде личен асистент на Кајли Џенер, најмладата милијардерка во светот што дошла до оваа титула исклучиво со нејзината заслуга и приватниот бизнис и не со помош на наследство, за многумина, се чини дека е работа од соништата, но таа си има и своја друга страна.


Поточно, поранешниот асистент на Џенер, кој ја имал оваа позиција пет години, се сеќава на ова искуство како едно од најзначајните во нејзиниот живот, но исто така истакнува дека станува збор за исклучително исцрпувачка работа.

Една од главните недостатоци на оваа работа е тоа што работното време е практично непостоечко, поточно, таа мораше да биде на услуга на Кајли 24 часа на ден, седум дена во неделата. Описот на оваа професија е исто така прилично нејасен, односно го опфаќа целиот спектар на задачи што се менуваат од ден на ден: од уредување состаноци и детално проверување на сите потенцијални соработници, до уредување интервјуа и подготовка на просторијата во која ќе живее Џенер, до изготвување детален план на обврски и постојан потсетник за сè да заврши тој ден, недела или месец.

Сепак, ова е далеку од сè што бара една од водечките инфлуенсерки. Нејзиниот личен асистент помогна да се фотографира, да купува намирници, да прави утрински смутија … Кога станува збор за второто, таа во едно интервју рече дека Кајли е многу чувствителна кога станува збор за лични работи и дека треба да направи друг пијалок доколку забележи дека некој го допрел шишето во кое се наоѓал.

Сепак, дека Џенер не е каприциозен богат човек што не гледа низ прсти, се раскажува со фактот дека нејзиниот личен асистент еднаш заборавил да ја разбуди навреме и да ја однесе до аеродромот, која не се расправала и не ја казнувала на кој било начин.