7 игри за пиење со вашите пријатели преку FaceTime кои се многу интересни!

23 април, 2020
best-drinking-games-to-play-over-facetime

Неколку работи се позабавни кај игра само за возрасни, а игрите за пиење можат да бидат одличен начин да се опуштите, особено навечер (или, ако игрите продолжат некое време, тие можат да ја претворат предиграта во главен настан). Верувале или не, дури и ако не сте во можност да се дружите со вашата екипа сега, сепак можете да играте неколку смешни игри за пиење преку FaceTime. Ги претставуваме игрите што ќе ја направат вашата следна виртуелна вечер навистина интересна. (Еве го најдобриот дел: можете исто така да направите ваша сопствена верзија на сите овие игри.) Забавувајте се!

Spotlight

Spotlight

Доаѓа со 110 различни картички со најразлични валкани, секси прашања. (Пр. „Кој е најчудниот фетиш со кој всушност би се обиделе?“) Играчите бираат прашања по редослед. Мора да го прочитате гласно и да изберете друг учесник за да го одговара прашањето. Ако тоа лице одбие да одговори, тоа можат или да пијат или да направат некој предизвик кој ќе им се постави.

Bad People

Ако сакате да откриете што навистина мислат вашите пријатели за вас, тогаш ова е играта за вас. За да започнете, оставете ги сите да ги запишат своите имиња на посебни парчиња хартија. Потоа, изберете од 170те прашања што презентираат различни хипотетички сценарија и сите треба да одговорат која личност сметаат дека најверојатно би го исполнило сценарио. Лицето чие име добива најмногу гласови е тој што треба да пие.

Do You Know Me?

Играчите земаат по ред од 450те смешни да-или-не прашања (за кои сопственикот на играта може да ги прочита гласно или да го задржи екранот за сите да ги читаат), а другите играчи гласаат дали мислат одговорот на прашањето е „да“ или „не“. (Пр. „Дали некогаш си ја изневерил девојката?“) Тогаш, лицето чиј ред е ќе го открие одговорот, а ако тој е погрешен мора да пие.

Drunk Stoned or Stupid

Оваа игра содржи 250 инструкции за играчите. Тие се оние кој одлучуваат кој треба да го одговори прашањето, затоа и гласаат еден по еден. Си ги запишуваат своите имиња на хартија и оној кој добива највеќе гласови, мора да пие.

Truth or Drink

Како што кажува и самото име. Играчите или мора да одговорат точно или мора да пијат. Оваа игра има вкупно 5 различни нивоа и сегменти како Extra Dirty, Happy Hour, Last Call и With a Twist.

Never Have I Ever

Оваа игра изобилува со деликатни, незгодни и несекојдневни прашања. Ако може искрено да одговорите и да кажете дека сте направиле или не сте направиле одредено сценарио, тогаш немате никаков проблем. Доколку немате срце да признаете мора да пиете.

Buzzed

Оваа игра има 180 уникатни картички, при што секоја дава упатство за тоа како играчите можат да се однесуваат или не можат да се однесуваат. („Пијте ако некогаш сте студирале во странство во Европа и тоа го промени вашиот живот. “)) Ако прашањето не важи за вас, вие сте безбедни, но ако одговорот е ДА, тогаш мора да пиете.