Лекција на Пауло Коељо за среќата

25 април, 2020
Naslovna

Расказот на Пауло Коељо ни кажува дека среќата секогаш доаѓа одвнатре. За почеток, доволно е само една насмевка …

„Вие сте единствената среќна личност што ја познавам“, рече еден човек на Вилијам Џејмс, американски филозоф и психолог. „Секогаш сте со насмевката на усните, дури и кога се соочувате со најголема неволја“.

„Не се смешкам затоа што сум среќен“, одговори Џејмс. „Среќен сум затоа што секогаш се насмевнувам“.