Јунг: животот почнува по 40-тата. До тогаш само правиме истражување!

12 мај, 2020
jung

“Не задржувај го она што заминува од тебе. Инаку нема да дојде она што е пред тебе.”

“Ако човек не разбира друга личност, тој ќе ја смета за будала”

“Најтешкиот товар кој лежи на детските раменици е непроживеаниот живот на нивните родители.”

“Твојата визија ќе стане јасна дури кога ќе погледнеш во срцето. Оној кој гледа надвор гледа само соништа, оној кој гледа внатре, се буди.

“Депресијата е како дама во црно. Ако дошла кај вас, не гонете ја. Поканете ја на маса како гостинка и послушајте што има да ви каже.”

“Ако сте талентиран човек, тоа не значи дека нешто сте добиле. Тоа значи дека можете нешто да дадете.”

“Осудата не ослободува, туку гуши.”

“Здрав човек не ги мачи другите. Тие кои се мачени се претвораат во мачители.”

“Нашата личност е дел од светот кој не опкружува и неговата тајна е безграничната мудрост”.