Кејт Винслет не требала да глуми во Титаник, улогата била понудена прво на друга

3 мај, 2020
Naslovna

Некои од ликовите во филмовите станаа икони токму поради актерите кои ги играа, па на многумина им е тешко да си замислат како би изгледале тие филмови, ако овие улоги им беа дадени на други актери. Многумина од актерите кои на крајот добија (и совршени улоги) одредени улоги со режисери не беа баш првиот избор.  

Тешко е да се замисли некој друг во раката на Ди Каприо денес освен Кејт Винслет, но таа улога ја доби само откако беше одбиена од Клер Данес, која претходно се прославила со Леонардо во филмот Ромео и Џулиет и не ја интересираше повеќе една слична романтична улога.

„Искрено, веќе го снимав тој романтичен епски филм со Леонардо и го немав во себе“, рече Клер во интервјуто, додавајќи дека не жали за таа одлука.