Кралски трикови за воспитување на деца: Кејт претпочита „авторитарен“ стил!

29 април, 2020
8790503785ea59a6ae83b9453683634_w640

Како војвотка, јавна личност и мајка на три мали деца, Кејт Мидлтон има полни раце работа. Како што пишуваат експертите, таа е „вооружена“ со умни трикови за родителство, вклучително и некои строги шифрирани зборови.

Патем, Кејт се смета во британските медиуми како способна и авторитативна мајка. Според д-р Ребека Чикот, нејзината тајна за едукација лежи во шифрирани зборови и јазикот на телото.

Тешко е да се биде мајка, а замислете да сте мајка на двајца принцови и една принцеза. За среќа за неа, војвотката од Кембриџ, мајка на принцот Џорџ, која има шест години, принцезата Шарлот, која наскоро ќе наполни пет години, и двегодишниот Луис, има голема помош од кралскиот двор.

Кејт Мидлтон е нарекувана „чувствителна и топла мајка“.

Д-р Чикот додава дека, за разлика од филозофијата на „автократско родителство“ што беше популарно порано и се карактеризираше со строги правила и казни, Кејт се чини дека го претпочита „авторитативниот“ стил на родителство.

Што се однесува до шифрираните зборови, наместо шестгодишниот Џорџ да го стави во едноставно временско ограничување, таа вели „малку да се одмориш“ и потоа му помога да се смири со книга или сложувалка.

Кејт исто така вешто комуницира со своите деца преку јазикот на телото. На пример, на свадбата на Пипа, нејзината сестра, во 2017 година, Кејт го погали Џорџ на главата за да го смири.

„Секогаш е тешко кога некој родител треба јавно да го контролира детето. Кејт целосно го совлада тој топол, но авторитативен контакт “, кажа д-р Чикот.

„Без разлика дали станува збор за црква или кралска венчавка, слични техники Кејт вклучува постојано. Таа често со своите очи им сигнализира на своите деца. Кејт користи и техника на кренат прст, што се виде кога нејзината ќерка Шарлот плачеше и се шегуваше во Хамбург “, вели д-р Чикот.

Иако ова може да изгледа ригорозно, д-р Чикот рече дека гестот „покажува цврстина и топлина“ и дека Кејт правилно се спуштила на ниво на нејзината ќерка за да разговара со неа.