На дното на езерото пронашле стар ‘рѓосан сеф и вистинско мало богатство во него: Нуркачот врескал од радост

19 мај, 2020
Naslovna

Група нуркачи од Данска тргнале на лов на езеро без харпун, но наместо риба, најдоа поинтересен плен. Имено, на дното на езерото откриле стар ‘рѓосан сеф.

Кога се нурнаа во езерото во близина на градот Дронингмоле на средината на ноември минатата година, тие немаа идеја дека ќе најдат вистинско мало богатство на дното. Тие извадија сеф од каналот Идеат, кој беше ‘рѓосан од стоењето. Немаше преиспитување, веднаш нуркачот го влече на брегот и тргна да го отвори.

Отпрвин се потруди да ја а отвори вратичката од сефот, но кога ја виде содржината на сефот, тој скоро врескаше од возбуда. Внатре се наоѓаше пластична кеса со кредитни картички, пари, но и некои други скапоцености … Погледнете што најде тој во видеото што следи.