НАЈДОБРАТА ОБЈАВА НА ЈЕЛЕНА ЏОКОВИЌ ЗА КОЈА ЗБОРИ ЦЕЛ ИНСТАГРАМ: Коментарите се редат како ленти!

7 мај, 2020
насловна 2

Сопругата на славниот тенисер Новак Џоковиќ и претседател на фондацијата, именувана по нејзиниот сопруг, Јелена Џоковиќ, на своите следбеници на Инстаграм им сподели слика што им се допадна на многумина, а она што го напиша во описот предизвика дискусија меѓу оние кои го следат нејзиниот лик и дело.

– Ако некој ти рече дека твоите постапки би можеле да направат разлика, што би направиле? – напиша Јелена во описот, додека на фотографијата ја гледаме на тобоганот за најмладите, со голема насмевка на лицето.

– Ова е она што ние како тим од НДФ секогаш го имаме во предвид кога станува збор за секој учител, секое дете и секој родител со кој работиме – продолжува таа, а нејзините следбеници продолжија со дискусијата за важноста на правилниот третман на малите деца.

„Вашата фондација е голем придонес за промена, браво“, „целосно е посветена на што го започнувља“, се некои од пораките што може да се најдат под нејзиниот пост, додека Јелена ги повика сите да прочитаат инспиративни текстови на нејзиниот блог за растење и учење.