Овие се важни пораки од соништата: 6 знаци дека сте сонувале од минатиот живот

30 април, 2020
Naslovna

Соништата се одраз на нашата потсвест. Некои соништа се живописни запаметени, а некои се избришани од нашата меморија, иако сме свесни дека сме ги имале.

Без разлика какви соништа ви се случуваат во текот на ноќта, бидете сигурни дека оставаат одреден белег на вас и носат важни пораки. Според верувањето, некои соништа можат да вратат дури и спомени од претходниот живот.

Некои соништа исто така се однесуваат на вашата иднина. Она што човек навистина треба да го научи е како да се направи разлика помеѓу соништата за минатиот живот и идниот живот.

Еве неколку соништа кои откриваат нешто за минатиот живот:

1. Луѓе и места кои не се на тековната временска рамка

Кога сонувате луѓе од претходните епохи или ситуација од далечно минато што не сте ја искусиле, можно е да добиете откритија за вашиот претходен живот.

2. Изгледате и постапувате поинаку во сон

Ако некогаш видите сон во кој воопшто не се препознавате, тоа значи дека сонот е одраз на вашиот минат живот. Свесни сте дека сте вие, но постапувате поинаку или името ви е различно.

3. Исти соништа – нема промена

Соништата што ја навестуваат иднината, честопати се различни, бидејќи служат како форма на предвидување. Од друга страна, соништата за претходен живот честопати се идентични – истите ситуации, идентични луѓе, исто минато време.

4. Нешто недостасува

Соништата често ги отсликуваат нашите најдлабоки желби и соништа. Можеби ни недостасува нешто во сегашниот живот што сигурно го имавме во претходниот живот. Размислувањето за тоа се повеќе и повеќе во нашата потсвест ја рефлектира сликата на нашите соништа.


5. „Дежа ву“

 Можеме да сонуваме за одреден инцидент без навистина да го запомниме во животот. Можеби станува збор за ситуација што веќе сте ја доживеале во претходниот живот и неговите карактеристики остануваат во вашата меморија, но можете да ја видите во целост преку сонот. Ова се таканаречени соништа „дежа ву“.

6. Се чувствувате се постари од вашата возраст

Многумина веруваат дека возраста е само број и дека душата живее вечно. Од друга страна, има млади луѓе кои се чувствуваат постари. Може да биде резултат на многу активности и реинкарнации во вашиот минат живот.