Серија слична на порно: Дури 41 минути секс и голотија во нова Тв драма

11 мај, 2020
Naslovna

Драмата на БиБиСи Normal People стана најсочното шоу на телевизијата благодарение на секс сцените.

Иако сериите на ВБС Версај и Вандерлуст досега го држеа рекордот по бројот на секси сцени, новата серија успеа да ги надмине.

Серијата се емитува на каналот БиБиСи Три, а во 12 епизоди беа прикажани 41 минута секс. Британскиот „The Sun“ се наметна да ги изброи минутите, а дојде до податоците дека сексот зафаќа 12 проценти од рамките на серијата. Така, во втората епизода од серијата, актерите Дејзи Едгар-Џонс и Пол Мескал имаат секс цели 11 минути.


Серијата „Normal People“ се заснова на романот на Сали Руни за турбулентната врска на работник од пониска класа Конел и богатата Маријана Шеридан. Преземено е 23 милиони пати од сервиси до сега.

“Сценаристите сакаа да останат доследни на книгата и да покажат многу секс. Тие не сакаа детално да покажуваат секс. Имаше консултант за интимност да им направи на актерите удобно цело време. Но, не постои негирање дека има многу голотија и секс, ова не е серија што ќе ја гледате со родителите “, рече изворот.

Мескал призна дека е нервозен заради сето тоа и имал многу трема на снимањето.