Цеца за празникот со својата сестра и семејство. „Ова е прв велигден без моите деца“!

19 април, 2020
2200841_46130920-miln-mnadazdin_ls

Скромно се обидувам, но сакам и секогаш да го одбележам секој празник. Сега мораме да се прилагодиме на вонредната состојба, така што овој ден ќе биде според пропишаните мерки и во кругот на семејството, кажа таа.

Што и да се слави, куќата на Светлана Цеца Ражнатовиќ е секогаш полна со луѓе и деца. Балканската ѕвезда ги почитува сите обичаи и ги одбележува верските празници и го собира семејство, пријателите и соработниците во својот дом за да одбележи важни датуми со храна, пијалок и музика.

Сепак, поради корона вирусот фолк дивата, најголемиот христијански празник ќе го слави само со сестрата Лидија и нејзиното семејство, додека нејзиниот син Вељко и снаата Богдана се во Тител, а ќерката Анастасија со долгогодишното момче во Нови Сад.

„Јас сум одлично, фала му на бога. Сите во семејството се придржуваат кон пропишаните мерки. Целиот свет се бори против ова чудовиште и затоа е важно за нас да останеме дома, така што здравствените работници би имале што е можно помалку работа. Помина многу и поминавме низ сериозни ситуации, искушенија и тоа наскоро ќе помине. Редовно ги следам вестите, се информирам за состојбата во нашата земја, но и за целиот свет, читам книги и гледам серии. Сите гледаме како да го скратиме времето во изолација, мора да издржиме.“

„Контактирам со семејството и пријателите и мило ми е што знам дека сите се здрави“, вели фолк дивата, која ќе го одбележи празникот традиционално, но со зголемени мерки на претпазливост.

„Се обидувам, но исто така сакам секогаш да го славам секој празник“.

„Оваа година треба да се прилагодиме на вонредната состојба, па Велигден ќе го одбележиме само во најтесниот круг и според пропишаните мерки. Анастасија, Вељко и Богдана, но и моите родители нема да бидат со нас исто така. Жал ми е што не можам да присуствувам на литургијата, но во моментов тоа е најдобро“ вели Цеца, а притоа додаде дека ги испочитувала сите традиции на овој празник.

Според неа, Вељко досега бил тој што победувал во кршење на јајца.

„Тој е вистински спортист. Тој е претежно победник, како и децата на Лидија. Ова е вистински натпревар за нас. Но мора да се грижиме за благосостојбата на сите нас”, вели Ражнатовиќ, откривајќи ги нејзините желби за празниците.

„Само да бидеме сите здрави. Знам дека звучи како клише, но ова е навистина важно. Оваа ситуација нè потсети на ова. Ќе има сè: песни, забави, игри, прослави, само бог да ни даде здравје“. вели музичката дива.