Откако доби минималец, Северина побара да се вратат средствата: „Започнат е процес на откажување“

24 април, 2020
severina-2

Северина побара да се вратат средствата и да се започне постапка за откажување. Северина лично е секогаш таму на оние кои им е потребна помош, па ги донираше многу по земјотресот во Загреб, за што немавме потреба да ја комуницираме или известуваме јавноста – рече директорот за односи со јавноста на Северина, Давор Гргин.

Следната недела ќе биде објавен список на компании што побарале од Хрватска да помогне во исплатата на минималните плати. Вкупниот број е околу 87.000 компании, занаетчии и независни професии, кои бараат исплата на минимална плата за 470 илјади работници, меѓу нив е и компанијата на пејачката Северина.

Со оглед на падот на приходите, пејачката го исполни условот за државна поддршка. Нејзината компанија побара и доби минимум, а откако вестите стигнаа до медиумите преку нејзиниот директор за ПР, се огласи и таа самата.

Беше побарана мерка поддршка за вработените во компанијата „Добредојдовте во клубот“, чија основна дејност е организирање на концертни активности, кои, со одлука на персоналот за цивилна заштита на Република Хрватска, се забранети. Бидејќи таа била во Србија, нејзините соработници го поднеле ова барање без нејзина согласност. Веднаш штом дознала ги побарала средствата назад и постапката да се прекине.