Прекрасна приказна за тоа како Бајага ја запознал жената на неговиот живот – во автобус!

24 април, 2020
Naslovna

Момчило Бајагиќ Бајага е во среќен брак со убавата Емилија уште од 1989 година, а тие се заедно седум години пред свадбата. Додека девојчињата низ цела Југославија копнееја по рокер, неговото срце секогаш и припаѓаше само на неговата избраничка, а во една прилика Бајага раскажуваше како двајцата се запознале. Како што открил, сè се случило во јавниот превоз.

                         
– Во автобусот, прво ја прашав дали би сакала да излезе со мене во недела, и таа рече дека нема да излезе во недела. За мене, беше како да ме „олади“ затоа што кој не излегува во недела? Рече Бајага во една пригода за Новости.

 – Ема веројатно излегуваше во сабота, колку што знам … Тогаш не поставив дополнителни прашања, за мене имаше „труба“. Само по неколку месеци „профуравме“.

Нивната љубов претрпе многу предизвици и остана силна после сите овие години, со тоа што нивните деца Марко и Ангела ја крунисаа нејзината круна.

– Напишани се многу работи за јавните личности. Ема се снајде навистина добро, особено во првите години од нашите врски кои беа најлуди. Не можевме да одиме на одмор некаде каде сите одеа. Еднаш во Млет отидовме на некоја далечна плажа за да бидеме сами. Сепак, пет лица се појавија од некаде само што седеа и гледаа во нас – рече Бајага.