Смрт во кралскиот двор! Принцот Хари и принцот Вилијам во црно!

29 април, 2020
Screenshot-2020-04-28-at-13.06.08

Потполно неочекувано…

Насловните страни на британските медиуми утрово беа преплавена со вести што секако ги потресе некои членови на кралското семејство. Поточно, војник кој служел во истиот полк како принцот Вилијам и Хари починал од корона вирус. Станува збор за 36-годишниот Рајан Картрајт, кој работел како возач на камион, но многу се дружел и со двајцата принцеви за време на воениот рок.

Рајан прво ја извршувал својата воена служба во 2002 година, додека Хари и Вилијам му се придружувале во 2006 година во Авганистан. Иако во моментот работел како возач, тој планирал да се врати во војската, што го потврдија неколку негови колеги војници. Бил во контакт со војската, а дури бил договорен да започне наскоро со работа таму. Тој имаше сопруга и една ќерка.

За потсетување принцот Хари десет години служеше во британската армија и се искачи на чинот капетан додека беше во Авганистан. Тој се запиша во Кралската воена академија Сандхурст во 2005 година, за да започне со 44-неделен тренинг како офицерски кадет. Малку подоцна следната година, Кларенс Хаус објави дека принцот Хари се приклучува на полкот Блуз и Ројалс. Во септември истата година, беше потврдено дека принцот Вилијам се приклучи на истиот одред.