Тајсон искрен: Мухамед Али е најдобриот боксер кој некогаш се појавил

11 април, 2020
насловна

Мајк Тајсон е еден од најдобрите и најконтроверзните боксери на сите времиња.

Многумина ги сметаат Железниот Мајк и Мухамед Али за двајцата најдобри борци досега и голема штета што не боксувале во исто време за да видат кој е подобар.

Со тоа, тој неодамна се сврте кон еСпорт правејќи симулација во која Тајсон го победи Али со поени. Тајсон го коментираше овој виртуелен турнир, тврдејќи дека нема да има шанса во реалниот живот со славниот Али.

“Знам дека тоа е само фантазија и само тука можам да победам. Во права борба не би имал шанси. Али е најголемиот боксер кој некогаш се има појавено” изјавил Тајсон.

Двајцата боксери имаа поминато 20 години во ринг.

Тајсон добил 50 од 58 борби, додека Али 56 од 61 борба.

Али почина во 2016 год во 74-тата година од животот, но неговите дела засекогаш ќе бидат запамтени.