Жените кои носат бикини со танга, ги прозва дека ги предизвикуваат мажите: Како да сте голи

14 мај, 2020
Насловна

Конзервативна блогерка и верник Лори Александар, чии објавувања често предизвикуваат дискусии на социјалните мрежи, ги повика жените кои носат тенки бикини затоа што „изгледаат како да се голи“, што, тврди Лори, ги провоцира мажите.

“Млади жени, ве молиме, не носете чисто бикини (или какво било бикини). Од задниот дел изгледате како голи. Рекламирате нешто што можеби не сакате да го дадете. Мажите се визуелни суштества, па дури и постари мажи. Дали уживате во нив со тоа дали чувствуваат страст за вас? Затоа што токму тоа го провоцирате “, напиша таа во постот.

Таа додаде дека веќе не е безбедно да се одведат децата на плажа или базен бидејќи таму има премногу голотија.

„Жени, плажите, езерата и јавните базени веќе не се безбедни места за да се носат деца. Постои премногу разврат и голотија. Повеќето млади жени немаат проблем да носат бикини со танга“, напиша таа.

Нејзината објава предизвика дебата. Додека некои ја честитаа за тоа како размислува, други сметаа дека претерува.

„Никој нема право да каже некому како да се облекува“, „Јас сум прилично сигурен дека жените не се виновни за тоа како се однесуваат мажите, зошто не им се обраќате на нив?“, „Можеби Библијата треба да ги научи и мажите да не гледаат во нас со похота,наместо жените да мораат да се кријат. Но, почекајте, нели Исус рекол дека мажот треба да го ископа окото пред да погледне жена со похот? “,” Ваквото облекување не е во ред без оглед на реакцијата. Ги поканува луѓето да ве гледаат како сексуален предмет и да покаже нешто што треба да остане скриено. Ако мажот е лут, тој е грев без разлика што носи жената, а ако жената се облекува бурно, тоа е нејзиниот грев, без разлика дали мажите ја гледаат неа “, беа некои од коментарите.